Geliu_3
Geliu_1
Geliu_2
Geliu_4

Gėlių džiovyklos

Modelis
Džiovinimo plotas
Darbinė temperatūra
Našumas (drėgna mase)
Šilumokaičio matmenys
Elektros sunaudojimas
Reikia vietos pastatymui

GX serijos džiovyklų parametrai PDF formate

Tinklinio konvejerinio tipo gėlių džiovinimo mašinoje dažniausiai yra naudojama karšto oro džiovinimo technologija tam, kad gėlės būtų greitai išdžiovintos bei būtų patenkinti įvairūs gėlių džiovinimo reikalavimai.
Gėlių būklė ir spalva gali būti kontroliuojami džiovinimo metu, kad išliktų kuo daugiau maistinių medžiagų ir gėlės spalvos.
Gėlių džiovinimo mašinos savybės ir privalumai:
1. Trumpas džiovinimo ciklas, didelis išvesties pajėgumas, gali pasiekti didelius nuolatinio džiovinimo kiekius;
2. Džiovykloje uždaras karšto oro ciklas, didelis šiluminis efektyvumas, energijos taupymas;
3. Automatinis ciklas, stabilus džiovinimo efektais;
4. Aukštas išgaravimo efektyvumas, geriausios kokybės ir spalvos džiovintos gėlės.
Džiovyklos komponentai:
Tiekimo konvejeris (šviežia žaliava patenka į džiovyklą per konvejerį)
Išmetimo konvejeris (naudojamas džiovintoms žaliavoms gabenti)
Džiovinimo sritis (žaliava kraunama ant džiovinimo pagrindinio konvejerio juostos ir juda į priekį nuo viršutinio sluoksnio iki apatinio sluoksnio)
Ventiliatorius (užtikrinamas pakankamas oro kiekis džiovykloje, kad būtų pagerintas džiovinimo efektyvumas)
Šilumokaitė krosnis (tiekianti šilumą džiovinimo mašinai)
Valdymo pultas (valdymo greitis ir temperatūra)
Kuras: mediena, biomasė, dujos, dyzelinas, propanas, garai, elektra.
Džiovyklos darbo principai:
Šviežia žaliava transportavimo konvejeriu gabenama į džiovyklos vidų. Žaliava pereina iš pirmojo sluoksnio į paskutinįjį sluoksnį per konvejerio juostą, o išdžiūvusi žaliava perduodama išmetimo konvejeriu. Džiovykla naudoja karštą orą kaip džiovinimo terpę. Karštas oras praeina per žaliavą iš apačios į viršų. Drėgmė išeina per džiovyklos viršų. Džiovinimo mašina ne tik naudoja šilumą, bet ir stiprų oro srautą. Jis padidina džiovinimo efektyvumą ir sutrumpina džiovinimo laiką.